9 mai 2012

Finala UEFA Europa League 2011-2012 : Atletico Madrid 3-0 Athletic Bilbao


Atletico Madrid a cucerit trofeul Europa League după ce a învins cu scorul de 3-0 Athletic Bilbao. Eroul grupării din capitala Spaniei a fost Radamel Falcao, autorul unei "duble".

Atletico Madrid - Athletic Bilbao 3-0!  Ucişi de "El Tigre"
LIDER. Falcao Şi-a arătat clasa în partida cu Athletic Bilbao Şi a adus la Madrid trofeul Europa League
LIDER. Falcao Şi-a arătat clasa în partida cu Athletic Bilbao Şi a adus la Madrid trofeul Europa League
Românii au fost martorii unui moment istoric. Cel mai important eveniment sportiv de după RevoluŢie, finala Europa League 2011-2012, a adus la BucureŞti pe Atletico Madrid Şi Athletic Bilbao. Madrileni contra basci. Duel care a fost decis de un columbian, Radamel Falcao. "El Tigre" a "muŞcat" după numai Şapte minute de joc, în urma unui trasor cu piciorul stâng, minge care s-a oprit în vinclul nefericitului Iraizoz. Bascii au acuzat Şocul golului primit foarte rapid Şi tot Atletico a fost vioara întâi a partidei. Şi golul a venit firesc. Din nou în poarta bascilor. Din nou, Radamel Falcao. "El Tigre" s-a distrat cu un fundaŞ advers Şi a făcut "dubla". Doar Llorente a încercat să strice fiesta madrilenilor, însă vârful basc s-a zbătut ca un leu în cuŞcă. Pauză. Bielsa face două schimbări. Inigo Perez Şi Ibai în locul lui Aurtenetxe Şi Iturraspe. Partida se echilibrează. Bascii realizează că nu mai au ce pierde Şi se aruncă în atac. Degeaba. FundaŞii Şi portarul lui Atletico sunt la post. Drum închis pentru Llorente, Ander Herrera, Inigo Perez Şi Susaeta.
De partea cealaltă, madrilenii au preferat să se apere cu toată echipa în propriul teren Şi să mizeze pe contraatac. Tactica perfectă. Diego a marcat în ultimele minute un gol de brazilian adevărat Şi a decis partida. Finalul i-a găsit pe basci cu ochii în lacrimi Şi pe "El Tigre" & compania gata de fiestă. Spaniolii au fost mai tari ca bascii. Şi noi, românii, avem motive să fim mândri. Avem un stadion de cinci stele, unul pe care Mircea Sandu va încerca să aducă Supercupa Europei peste doi ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu