25 aprilie 2012

UCL 2011-2012: Barcelona 2-2 Chelsea


Surpriza uriasa pe Camp Nou, Barcelona a fost eliminata de Chelsea din Liga Campionilor. Londonezii au realizat un adevarat miracol reusind sa revina de la 0-2 si cu un jucator eliminat.
După 0-1 pe ''Stamford Bridge'', Barcelona a condus cu 2-0, prin golurile marcate de Sergio Busquets (35), Andres Iniesta (43), dar Chelsea a înscris de două ori în 10 oameni, prin Ramires (45+1) şi Fernando Torres (90+1). Momentul psihologic s-a consumat în min. 49, când Messi a ratat un penalty, la scorul de 2-1. Barca nu a mai reuşit apoi să desfacă blocul defensiv al oaspeţilor chiar dacă a avut superioritate numerică o repriză. 

Cum era de aşteptat, Barca şi-a masat adversara în propriu care încă din debutul întâlnirii. Messi a avut prima ocazie, în min. 3, dar a şutat în plasa laterală. Portarul Cech a apărat în faţa aceluiaşi Messi (19), după o combinaţie de excepţie a argentinianului cu Fabregas. Fabregas a avut şi el o ocazie (20), dar a trimis în plasa laterală din unghi.
Barca l-a pierdut prematur pe Pique, iar Chelsea pe Cahill, ambii accidentaţi.
Barcelona a reuşit să deschidă scorul în min. 35, când Dani Alves l-a deschis pe Cuenca, acesta a centrat, iar Busquets a trimis nestingherit în plasă.
Chelsea a rămas apoi în 10 oameni, Terry fiind eliminat în min. 37, pentru fault la Alexis Sánchez fără balon. Pe acest fond, Barca şi-a mărit avantajul în min. 43, prin Iniesta, lansat excelent de Messi. În prelungirile primei reprize (45+1), la o neatenţie a defensivei catalane, Lampard l-a lansat pe Ramires, iar brazilianul l-a lobat pe Valdes.
După pauză, echipa blaugrana a avut şansa să îşi mărească din nou diferenţa, dar Messi a ratat un penalty (şut în bara transversală - 49), lovitura de pedeapsă fiind scoasă de Fabregas, după un duel cu Drobga.
Barcelona a avut în continuare o posesie zdrobitoare, dar sterilă. Cele mai bune ocazii ale gazdelor au fost ratate de Cuenca (62), blocat bine de Cech, şi Busquets (78), care a tras mult peste poartă din careu. Messi a trimis din nou mingea în bară în min. 83, aceasta fiind a 10-a bară pentru Barca în actuala ediţie a competiţiei - record. Cech a intervenit salutar şi la şutul lui Mascherano (90).
Spaniolul Torres a dat lovitura pe contraatac în prelungiri şi a asigurat prezenţa londonezilor în finală (90+1).
Chelsea va întâlni în finala din 19 mai, de pe Allianz Arena din Munchen, pe învingătoarea din semifinala Real Madrid - Bayern Munchen (1-2 în tur).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu